5 секретів стильного інтер'єру

5 секретів стильного інтер'єру - причини виникнення

5 секретів стильного інтер’єру починають свою історію виникнення у минулому. Людину від тварини відрізняє вміння бачити прекрасне, насолоджуватися естетикою, оточувати себе красивими речами. Ця потреба змушує африканські племена прикрашати себе кістками і татуюваннями. Жителів Сходу розписувати ширми зображенням драконів, а європейців створювати стильні інтер’єри. У кожного свої поняття про красу і стиль. Але принципи одні для всіх. Саме вони є секретом гармонійного, стильного та зручного інтер’єру.

Секрет 1. Стиль і мода - різні поняття

Стиль – це те, що не старіє. Мода – те, що швидко минає. Якщо немає можливості раз на два роки змінювати обстановку, доведеться засвоїти одне важливе правило: мода підлаштовується під стиль, але не навпаки. Займаючись дизайном інтер’єру, слід підбирати меблі та аксесуари таким чином, щоб вони відповідали бажаному стилю. Якими б модними не були яскраво-рожеві дивани та химерні крісла з позолотою, вони матимуть несмачний вигляд, якщо основну композицію витримано в мінімалістичному або скандинавському стилі, де панує простота та стримані кольори.

Секрет 2. Індивідуальні потреби не обмежуються побажаннями

Зазвичай під індивідуальними потребами маються на увазі побажання мешканців – дитяче ліжечко, крісло-гойдалка біля каміна, певна колірна гамма, кухня-острів. Але є і менш очевидні потреби, які необхідно враховувати. Наприклад, зріст і вагу членів сім’ї, їхній стан здоров’я, звички, наявність тварин. Наприклад, стілець для повної людини краще підібрати з широким сидінням, кухонні меблі для господині низького зросту краще зробити на замовлення, щоб висота була зручною. У будинку з літніми людьми й активними дітьми бажано відмовитися від глянцевих слизьких поверхонь, зробити упор на килимове покриття. А прихильникам котів і собак доцільно відмовитися від килимів, особливо тих, які “збирають” на себе шерсть, погано очищаються.

Секрет 3. Планувальне рішення доведеться враховувати

Планувальне рішення – план житлової площі, розділений на функціональні зони. У ньому враховується вільний простір, розташування стін, вікон, сходів, виступів, вбудованих меблів. Відштовхуючись від початкових даних, проводиться планування інтер’єру.Спочатку кімнати розбиваються на зони.Наприклад, у дитячій є зона сну, ігрова, робоча. Кожна з них вимагає певного набору меблів. Зона сну обладнується ліжком, тумбочкою біля ліжка, світильником. В ігровій розташовується килим, короб для іграшок, столик для творчості. У робочій встановлюється письмовий стіл, полиця для книг, комп’ютерний стіл.
Попереднє планування (можна зробити на папері, у спеціальних програмах на комп’ютері) допомагає поекспериментувати з різними варіантами планування. Що полегшує рішення з приводу купівлі меблів, дає можливість “пограти” кольорами, додатковими аксесуарами.

Секрет 4. Функціоналізм - стиль для всіх

Функціоналізм – стиль, у якому кожна річ виконує практичну функцію. Не обов’язково робити обстановку функціональною на 100%, ігноруючи естетичну складову, але й захоплюватися надто прикрашанням не варто. Купувати білий плюшевий диван у будинок, де живе чорний кіт, не найкраще рішення. Ставити крихкі скляні речі в дитячу теж не варто. Основний набір меблів має бути функціональним, інакше на господарів чекає розчарування. Але доповнити цю нудну картину можна речами, де наголос робиться на красі та особистих уподобаннях. Наприклад, підвісне крісло, підлогова ваза, гамак на балкон, картина у вітальні. У цьому немає необхідності, але зате скільки задоволення здатні принести такі речі!

5 секретів стильного інтер'єру
Колекція FIDEL
Секрет 5. Адекватні доповнення

Навіть найсуворіший, нудний і функціональний інтер’єр можна оживити додатковими елементами – декоративними подушками, картинами, портретами, фотошпалерами, вазами, статуетками тощо.Проблема полягає в тому, що люди занадто захоплюються, бажаючи урізноманітнити інтер’єр.Це не дивно: зараз у продажу стільки яскравих, оригінальних, ефектних речей, що хочеться скупити все і ще трошки.Але тут слід зробити глибокий вдих, видихнути і скласти список тих речей, які доповнять наявний стиль, а не перетворять кімнату на антикварну крамницю.
Щоб ухвалити рішення на холодну голову, можна скласти список усіх вподобаних аксесуарів, доповнити його фотографіями з Інтернету, переглянути кілька разів, застосовуючи в уяві до своєї оселі.За кілька днів первісний захват спаде, пульс сповільниться, тож можна буде вибрати зі списку ті речі, які справді “запалюють” при думці про те, що вони у вас є.

5 секретів стильного інтер’єру неодмінно допоможуть при створенні інтер’єру, та запорукою гарного смаку – є надивленність. Регулярний перегляд сайтів із гарними фотографіями, відеороликів із дизайну інтер’єру, оглядів, просто відео з гарно облаштованими будинками допомагає інтуїтивно добирати кольори, що поєднуються, стимулювати ідеї, формувати власний смак.

Якщо вам потрібна консультація щодо вибору меблів, зв’язатися з нами можна за номерами телефонів вказаних на сайті а також  написавши нам у Facebook  або Instagram. Менеджери з радістю нададуть вам свою допомогу.