Як організувати затишне житло

Як організувати затишне житло: Головні особливості та поради для оформлення
Вирішити питання Як організувати затишне житло та облаштувати стильну і красиву квартиру вийде не відразу. Це послідовний, поетапний процес, під час якого потрібно продумати кожну дрібницю – стильні меблі, красиві штори, покриття для підлоги, а також оригінальні дрібниці. Якщо правильно облаштувати простір, навіть невелика квартира може мати кращий вигляд, ніж величезні апартаменти.

Отже, що конкретно не влаштовує вас у вашій оселі? Поговоримо докладніше:
1. Меблі. Старі, напівзруйновані, відвологлі шафи, крісла, що розсохлися, не зроблять житло привабливішим. Не менш негативно на затишку позначається і надлишок нових меблів.
2. Дизайн поверхонь. Оздоблення стін, стелі та підлоги – ще одна причина незатишного інтер’єру. Якщо стіни вкривають потерті шпалери, а підлогу – старе підлогове покриття, то жоден дім не виглядатиме затишним.
3. інтер’єр. Без смаку підібрані меблі, а також неграмотно розставлені предмети, створюють відчуття дисбалансу і дискомфорту.
4. Декор. Навіть непримітна вазочка з букетом перетворить приміщення, зробивши його більш гармонійним і затишним.

Затишна квартира своїми руками: основні принципи організації простору

Для того щоб організувати затишне житло спочатку наведіть порядок у всіх кімнатах. Регулярне прибирання навіть старих меблів і поверхонь здатне перетворити кімнати, зробивши їх затишними. Однак простого миття підлоги недостатньо. Поговоримо докладніше.
Приберіть непотрібні меблі
Хочете оновити гарнітур, але на купівлю нового не вистачає коштів? Спробуйте оновити фасади старого. Для цього можна використовувати спеціальну клейку плівку для дерев’яних поверхонь, а для меблів купіть нові чохли.
Якщо меблі вже зовсім не підлягають відновленню, а бажання позбутися їх немає, відвезіть шафи на дачу. Ніякого апгрейда з пошарпаними фасадами статися не може.
Якщо ви збираєтеся купити новий меблевий гарнітур, заздалегідь уважно вивчіть не тільки новинки, а й останні тенденції моди. Стиль меблів повинен ідеально вписуватися в оформлення поверхонь кімнат. Колір підбирають до оздоблення стін – якщо воно темне, меблі мають бути світлішими і навпаки.
За можливості вибирайте шафи з натуральних матеріалів і скла, такі вироби будуть актуальні ще довгий час. Пластикові короби виглядають дещо безглуздо і не додадуть затишку жодній квартирі.

Як організувати затишне житло з меблями натуральних кольорів
Колекція SUDBURY

У спальні постарайтеся по мінімуму використовувати декоративні елементи. Вистачить великої картини і пари квіткових горщиків. Також у цій кімнаті обов’язково має бути ліжко і гардеробна, а також достатньо вільного місця.
Передпокій постарайтеся обладнати шафою, ящиками і поличками для різних дрібниць. Не забудьте про декоративні елементи. Наприклад, розвісьте на стінах панно або картини в невеликих рамочках.

Як організувати затишне житло
Спальня ФІДЕЛЬ
Перестановка меблів

Якщо меблі вас цілком влаштовують, але створюється відчуття дисбалансу, спробуйте зробити перестановку. Подивіться, як правильно розставляють предмети дизайнери, а після цього пофантазуйте на вільну тему. Тільки врахуйте деякі нюанси – зручність перегляду телепередач, зокрема, чи будуть сонячні промені потрапляти в очі.
Обговоріть із домашніми ваше рішення, можливо, хтось із них запропонує цікавий варіант.
Ремонт і відновлення
Усі, перелічені вище поради розповідали про те, як можна обійтися без ремонту. Однак трапляється так, що меблі у квартирі красиві, а ремонту не було досить давно. У цьому випадку зверніть увагу на проєкти, які у великому розмаїтті ви можете знайти в Мережі.
Наприклад, стіни. Ви можете вибрати для оздоблення різні відтінки, починаючи від світло-блакитного, закінчуючи рожевим, бежевим, персиковим, ніжно-фіолетовим, салатовим. Занадто яскравих і темних кольорів слід уникати, оскільки правильно обіграти їх досить складно. Ви можете використовувати фарбу або шпалери. Ідеальний варіант у будь-якому разі – білий колір, що має низку переваг:
– відмінно поєднується з будь-якими аксесуарами і меблями;
– дає можливість пофантазувати на тему незвичайного інтер’єру;
– візуально збільшує розміри приміщення.

ЛЕТІС Вітальня
Вітальня ЛЕТІС
Акценти: світло та декори

Дуже важливо правильно розставити світлові акценти – основне і додаткове світло. Якщо в дизайні передбачені гіпсокартонні конструкції, з’являється можливість встановити точкові світильники.
Для організації затишного простору обов’язково потрібно звернути увагу на оформлення стелі. Сьогодні актуальні поверхні з гіпсокартону або натяжні стелі. Ці два варіанти можна поєднувати, такі стелі виходять дуже красивими.
Для оформлення вікон прихильникам лаконічності і строгості в оформленні інтер’єрів можна порадити жалюзі, рулонні штори. Тим, хто віддає перевагу класиці, слід звернути увагу на традиційні фіранки на карнизах. Також дуже важливо, щоб інші елементи текстилю в інтер’єрі поєднувалися за кольором і фактурою зі шторами.
Будь-яка квартира стане ще більш затишною, якщо додати в її оформлення декоративні елементи. Це можуть бути думочки, панно, картини, вази, статуетки, кімнатні рослини в горщиках тощо. Однак з їхньою кількістю можна перестаратися, і тоді регулярне прибирання перетвориться на справжній подвиг.
Якщо у вас у вітальні є трохи вільного місця, займіть його декоративним каміном. Цей, здавалося б, незначний предмет інтер’єру привнесе нотку тепла і затишку в будь-яку квартиру, оформлену в сучасному стилі. Каміни продаються в магазинах у готовому вигляді або виготовляються на замовлення за індивідуальними розмірами.

Колекція Набуко
Колекція Набуко
Для вирішення питання як організувати затишне житло ви можете скористатися такими порадами:

– розвісьте по стінах, розставте по поличках і на камінній поверхні фото рідних і близьких у рамочках;
– оригінальний вигляд мають на кухонних полицях невеликі баночки з варенням. Забезпечте свої запаси яскравими стрічками і написами;
– для рукодільниць зазвичай не складає труднощів прикрасити свій будинок, тим паче, що вироби ручної роботи сьогодні перебувають на піку популярності.
Горщики з домашніми квітами – незамінний атрибут будь-якого затишного будинку. Їх можна поставити на підвіконня, прикрасити полиці кухонного гарнітура або журнальний столик. Також сьогодні у продажу є різноманітні підставки під горщики.

Робимо маленьку квартиру затишною

Дуже часто саме у власників невеликих квартир виникають труднощі з їхнім облаштуванням. Основною причиною тому є компактні розміри кожного приміщення. Дуже складно зробити із середньостатистичної зали вітальню, ще й поділивши її на зони. У цьому разі не слід зациклюватися на чіткому розмежуванні простору.
Найпростіші прийоми:
– дерев’яні панелі виглядають досить ненав’язливо, але справляються зі своєю роллю просто ідеально. Доповніть їх невеликими книжковими поличками, збільшивши корисну площу приміщення;
– безпосередньо книжкові полиці, що розмежовують зони. Їх можна організувати навколо дивана, зробити паралельними або вертикальними. Вони ідеально зонують простір, при цьому роблячи його більш затишним.

Щоб зі звичайної квартири зробити студію, прислухайтеся до таких порад:

– не використовуйте в оформленні занадто громіздкі елементи;
– максимально відкривайте віконні прорізи, щоб впустити в кімнату більше сонячного світла;
– для декорування використовуйте невеликі оригінальні дрібниці;
– зонуйте приміщення з тим розрахунком, щоб зони не перетиналися.
Слід продумати раціональну організацію простору. Це можна втілити в життя, використовуючи полички, стелажі, вбудовані та кутові шафи. Меблі в кімнатах мають бути тільки ті, які необхідні для побуту.
Купуючи великий предмет інтер’єру, робіть основний акцент на його ергономічності. Наприклад, замість громіздкого ліжка в невелику спальню можна купити розкладний диван, який у зібраному вигляді не займе багато місця.
Шафа має бути компактною, але мати велику кількість поличок. Актуальне рішення – поєднати ці конструкції в єдине ціле. Наприклад, замовити ліжко, в узголів’ї якого буде шафа з усім необхідним наповненням.
Організувати затишну дитячу можна, використавши для її обстановки ергономічні та практичні меблі. Наприклад, розглянути варіанти дитячих куточків, які у великій кількості пропонують магазини і меблеві підприємства. Тут обов’язково повинні бути присутніми такі зони:
– робоча;
– спальна;
– для зберігання;
– ігрова.
Такий куточок зазвичай вміщує все найнеобхідніше для власника і не займає багато місця.

В інтер’єрі невеликих квартир слід обов’язково враховувати присутність елементів, що візуально розширюють простір. Наприклад, дзеркала. Також зробити маленьке житло затишним допоможуть пастельні відтінки, які візуально збільшують кімнати, наповнюючи їх повітрям і світлом.
Під час організації простору врахуйте, що в цьому разі вам доведеться дотримуватися мінімалістичного стилю, водночас включити в оформлення невеликі акценти на декоративних елементах. Так, до основного сірого кольору відмінно підійде рожевий, чорний, червоний, до рожевого – коричневий і бордовий, до блакитного – помаранчевий і синій, до бузкового – зелений і каштановий тощо.

Маленькі секрети та креативні рішення

Стару комору, в якій колись бабуся зберігала запаси на зиму, можна перетворити на домашній офіс. Для цього достатньо зробити всередині ремонт, і забезпечити зручними полицями, придбавши тільки стілець.
Замість пластикових контейнерів поставте у ванній кімнаті плетені кошики, а ліжко в спальні сховайте за фіранками або шафою. Підберіть для санвузла відповідні за габаритами і функціональністю меблі.
Як ви ставитеся до килима з довгим ворсом? Це ідеальне рішення для обрамлення зони відпочинку. Також можна додати на диван невеликі подушечки і поставити поруч із ним торшер.
Задійте підвіконня, перетворивши його на додаткову зону відпочинку, поличку для зберігання приємних дрібниць або робочу зону.
Якщо кімната маленька, слід особливу увагу звернути на освітлення. Замініть традиційну люстру по центру кількома настінними і підлоговими світильниками, і ви побачите, наскільки цікавим і незвичайним буде простір.
Проста ніша в стіні стане справжньою знахідкою, якщо її правильно організувати. Вона може бути використана як допоміжне місце для зберігання, спальної або зони відпочинку.
Підійдіть творчо до встановлення телевізора. Наприклад, вмонтуйте його безпосередньо в стіну або поставте на велику тумбу в оточенні настінних стелажів. Декоруйте навколишній простір світильниками.
Щоб організувати затишну кухню, прикрасьте її декоративними елементами:
– розписними дерев’яними дощечками;
– муляжами овочів і фруктів;
– магнітиками на холодильник;
– текстильними або бамбуковими серветками тощо.
Вибираючи предмети оформлення, віддайте перевагу яскравим виробам.
Тим, у кого є просторий балкон або лоджія, дійсно пощастило. Тут можна організувати додатковий функціональний простір, облаштувавши навіть спальне місце. Дуже часто площу балкона задіюють для створення робочого простору або місця для відпочинку.
Передпокій – перше, на що звертає увагу гість, приходячи до вашого будинку. У цьому випадку дуже важливо правильно вибрати меблі. Якщо у вас вузький передпокій, бажано оформляти його з використанням матеріалів світлих тонів у поєднанні з темним оздобленням меблів.

Аріка Передпокій
Аріка Передпокій
Кілька додаткових порад

Якщо ви винаймаєте квартиру, облаштувати в ній усе по-своєму теж потрібно з розумом. Вам пощастило, якщо житло заздалегідь відремонтоване й обставлене, проте в будь-якому разі воно буде чужим і холодним доти, доки ви не пожвавите його власними прикрасами та елементами декору.
Щоб домогтися затишного простору, скористайтеся такими порадами:
– спробуйте домовитися з господарями квартири про те, що ви можете зробити ремонт у рахунок вартості оренди житла на певний термін;
– якщо попередній варіант виключається, використовуйте вінілові наклейки на поверхні, які потім легко зняти без залишку;
– придбайте красиві штори та інші елементи текстилю.

Якщо вам потрібна консультація щодо вибору меблів, зв’язатися з нами можна за номерами телефонів вказаних на сайті а також  написавши нам у Facebook  або Instagram. Менеджери з радістю нададуть вам свою допомогу.