Поради по організації ергономічного простору

Поради по організації ергономічного простору. Що таке ергономіка
Щоб розглянути основні поради по організації ергономічного простору приміщень квартири або будинку,  давайте насамперед  розберемося що ж таке Ергономіка. Ергономіка – це наука про те, як створити комфортний та функціональний простір для життя та роботи. Організація ергономічного простору у квартирі чи будинку має на меті забезпечити зручність, ефективність і гармонію у вашому житлі. 
В ергономіці існує низка принципів, на підставі яких будується облаштування середовища:
– функціональність;
– комфорт;
– безпека;
– простота в експлуатації;
– естетичність.
Основний об’єкт вивчення ергономіки – людина з її анатомічними і психологічними особливостями. Основні постулати:
– навколишнє середовище має бути адаптоване під конкретну людину;
– кожна деталь повинна відповідати естетичному світосприйняттю господаря. 
Головні особливості організації ергономічного простору:
1. Розкладні меблі. Перед покупкою обов’язково виміряйте приміщення, в яке ви збираєтеся встановити меблі. Сьогодні виробники пропонують всілякі складні рішення столів, крісел, диванів тощо.
2. виключення зайвих предметів. Навіть у тому разі, якщо у вас гарні меблі, їх надлишок не додасть шарму і функціональності інтер’єру. Уважно озирніться навколо і визначтеся, що можна прибрати з кімнати.
3. ідеальний порядок. Чистота – запорука не тільки здоров’я, а й показник ергономічності простору. Якщо в кімнаті панує хаос із речей, жоден, навіть найсучасніший дизайн, не допоможе облаштувати ергономічний простір.
4. Поєднання. При виборі меблів варто врахувати поєднання елементів між собою.
5. Забарвлення. Бажано уникати зайвої строкатості, що викликає здебільшого відчуття дискомфорту.
6. Перетворення недоліків на переваги. Усі архітектурні недоліки кімнат можна приховати грамотно розташованими і підібраними меблями.
7. Аксесуари.
Ці елементи покликані зробити інтер’єр яскравим, розставити потрібні акценти. У цьому разі фахівці рекомендують віддавати перевагу предметам, що вирізняються функціональністю.
Ключові поради по організації ергономічного простору кімнат квартири або будинку

Спальня
Повноцінний відпочинок забезпечує хороший сон. Саме спальня має бути найзатишнішим приміщенням у будинку. Під час проектування враховуйте такі нюанси:
– простір між спальним місцем і будь-яким великим об’єктом має бути не менше 0,7 м;
– від ліжка до дверей бажано організувати прямий прохід; 
– потрібно, щоб ліжко знаходилося не ближче ніж за 0,8 м від опалювального елемента;
– двоспальне ліжко встановлюється з тим розрахунком, щоб для кожного користувача відкривався вільний прохід до спального місця.
Для забезпечення більшої безпеки не слід розміщувати в узголів’ї ліжка полиці.

Поради по організації ергономічного простору
Спальня БРУС
Робоча зона

Сьогодні від паперів і папок світ переметнувся до гаджетів, тому багато хто більшу частину часу проводить у віртуальному просторі. Більшою мірою це стосується жителів мегаполісів. Саме тому ергономіка робочого місця вважається одним з основних завдань.
Стільці, табуретки і старі крісла слід одразу виключити, оскільки від тривалого сидіння в них псується постава і виникає маса інших проблем зі здоров’ям. Сидіти правильно вам допоможуть поради фахівців:
– ноги мають вільно торкатися підлоги, а поверхня стопи бути розташована під прямим кутом до литок;
– необхідно, щоб коліна утворювали тупий кут по відношенню до тіла; – оптимальна ширина і глибина сидіння – 40 см;
– при опорі на підлокітники бажано, щоб згин ліктя утворював тупий кут;
– спинку крісла слід відкидати трохи назад, щоб не здавлювати внутрішні органи.
Оптимальним варіантом у цьому разі є крісло, обладнане п’ятипроменевими ніжками на роликах.
Ідеально, якщо вільна зона становить 35-40 см. Тут зазвичай розміщуються найнеобхідніші предмети. Монітор має розташовуватися не ближче ніж за 50 см від очей, водночас рівень екрана розміщується трохи нижче. 

Колекція ПРАЙМ
Колекція ПРАЙМ
Кухня

Планування залежить від конфігурації самого приміщення. Наприклад, вузька кімната вимагає лінійного розташування меблів, маленька – П- або Г-подібного. Габаритна кухня відкриває політ фантазії для власників і дизайнерів.
Основна концепція кухонного простору полягає в облаштуванні своєрідного трикутника, на чолі кутів якого перебувають зони приготування і прийому їжі, а також зберігання продуктів. Важливі рекомендації:
– залиште проходи між предметами не менше 0,6 м;
– край шаф, підвішених до стін – не нижче 1,5 м;
– оптимальний простір за столом під час прийому їжі для будь-якого присутнього – від 0,6 квадратних метрів.

Вітальня

Це місце відпочинку господарів і прийому гостей. В ідеалі вітальня має бути обладнана такими предметами меблів: диваном, кріслами, обіднім і журнальним столом, телевізором.
Ширина проходів у вітальні має бути близько 1 м, при цьому предмети меблів не можуть перекривати дверні та віконні прорізи. Максимальна зручність для господарів забезпечується в тому випадку, коли відстань між диваном і кріслами становить 2 м і більше.
Журнальний столик ставиться біля крісел і дивана з тим розрахунком, щоб користувач міг дістати до нього рукою. Відстань до екрана телевізора – від 2,5 м. Вибір дивана будується на кількості регулярних користувачів. Для двох вистачить ширини 1,75 м, для великої сім’ї і гостей, які регулярно відвідують, – від 2,1 м.

Поради по організації ергономічного простору
Вітальня LETIS
Передпокій

Приміщення, яке перше зустрічає гостей і домочадців. Зручності передпокою надають особливого значення. Щоб домогтися максимального комфортного простору, слід забезпечити вільне переміщення кімнатою хоча б двох осіб. Залиште трохи місця для того, щоб повісити одяг, зняти або надіти взуття.

Передпокій Прайм
Передпокій ПРАЙМ
Санвузол

Для приміщень невеликих розмірів складно підібрати ергономічний інтер’єр. Однак, враховуючи деякі правила, вам це обов’язково вдасться. Наприклад, ідеально, якщо між усіма елементами обстановки залишалося хоча б 1,7 вільних метрів. Це потрібно для того, щоб у господаря була можливість переодягнутися і витертися рушником.

Основні помилки організації ергономічного простору

1 помилка: важливе і неважливе
Почніть розробку загальної концепції дизайну приміщення зі складання докладного плану розташування меблів. Обміркуйте, якою ви хочете бачити вашу кімнату, а також які функції вона має виконувати. Складіть перелік уже наявних елементів дизайну, а потім тих, яких бракує.
2 помилка: багато зайвого
Статуетки, вироби та багато інших елементів додають затишку інтер’єру, але згадайте про те, що ви щодня користуватиметеся речами, які перебувають у шафі, а гарно розставлені прикраси лише заважатимуть.
3 помилка: тільки без поспіху
Облаштування органічного простору – справа не одного дня. Тут не потрібно поспішати, а слід ретельно підійти до організації кожної окремої зони, вивчивши приклади з інтернету або журналів, розглянути новинки меблів і напрямки стилів дизайну.

Якщо вам потрібна консультація щодо вибору меблів, зв’язатися з нами можна за номерами телефонів вказаних на сайті а також  написавши нам у Facebook  або Instagram. Менеджери з радістю нададуть вам свою допомогу.