Як облаштувати маленьку квартиру, щоб візуально збільшити інтер’єр?

Невелика квартира – це, з одного боку, нижча вартість, зручність прибирання, затишок кімнат, з іншого – непросте завдання: Як облаштувати маленьку квартиру, щоб візуально збільшити інтер’єр? Оздоблення та меблювання невеликого інтер’єру таким чином, щоб він візуально здавався більшим, – мрія, мабуть, кожного власника однокімнатної квартири.

Як прикрасити невелику квартиру

Термін “маленька квартира” для всіх може означати щось різне. У цю категорію входять як однокімнатні, так і з двома кімнатами. Однак зазвичай маються на увазі однокімнатні квартири: з окремою кухнею або з міні-кухнею, з передпокоєм або без нього, іноді також дуже високі інтер’єри з мезоніном. Складність облаштування маленької квартири полягає в тому, що якесь базове обладнання просто має бути там, незалежно від метражу, і функціональність не завжди йде поруч з естетикою.

Гарне планування невеликої квартири має насамперед відображати реальні потреби майбутніх мешканців. Тому, перш ніж приступати до оформлення інтер’єру, ретельно продумайте, які функції він буде виконувати. Іншими словами, першим кроком до того, щоб прикрасити невелику квартиру в кварталі, має бути аналіз ваших власних звичок, потреб і планів.

Як облаштувати маленьку квартиру, щоб візуально збільшити інтер’єр?
Вітальня Летіс
Як візуально збільшити кімнату?

Одна з перших речей, про які потрібно подумати, щоб облаштування маленької квартири було вдалим – це кольори, які збільшують кімнату. Найбільшими союзниками невеликих квартир є великі поверхні яскравих кольорів та їхнє поєднання, які надають інтер’єру легкості. Тому варто зробити ставку на фарби у відтінках білого, ванільного, бежевого, сірого, але це можуть бути пастельні, сильно побілені варіанти улюблених кольорів, наприклад, зеленого або фіолетового. Біла квартира – хоча і все ще в тренді – безумовно не єдине рішення.

Важливими доповненнями для оптичного збільшення квартири є прозорі тканини і мерехтливі або відбивні елементи. У цій ролі підійдуть, наприклад, дзеркальні двері або Шафа з дверима у вигляді дзеркала.

Візерунки, накопичені в невеликому просторі, можуть створювати враження безладу, тому на стіни, підлогу або текстиль вводьте їх досить економно. Щоб надати інтер’єру глибини, добре зробити ставку на 1-2 контрастні відтінки. У створенні ідеальних колірних поєднань вам допоможуть колірні палітри, які ви легко знайдете в Інтернеті.

Шафа розпашна МОДУС Варіант №2
Шафа розпашна МОДУС Варіант №2
Підлоги та двері - це герої маленьких квартир

Ключ до комфортного інтер’єру? Правильно поєднувати кольори стін і підлоги. Маленьку квартиру можна візуально збільшити, уклавши скрізь одну й ту саму підлогу. У вимогливих приміщеннях, таких як ванна кімната і кухня, варто вибрати підлогу з відтінком, близьким до підлоги в іншій частині квартири. Наразі також доступні міцні та вологостійкі підлогові панелі, які підійдуть для всієї вітальні з міні-кухнею в невеликій квартирі.

Хорошим вибором будуть відтінки світлого і теплого дерева, проте темна підлога в невеликій квартирі також може застосовуватися. Це дозволяє колірний поділ квартири по горизонталі. Темніша підлога і нижня частина стін, а також світліша верхня частина і стеля дадуть змогу відновити правильні пропорції занадто низької кімнати. Ще одним цікавим рішенням, яке дасть змогу візуально збільшити кімнату.

Визначаючи колірну гамму квартири, не забувайте про внутрішні двері. У цьому випадку також варто керуватися принципом домінування світлих тонів. Двері білого або ніжного кольору дерева додатково гарно поєднуватимуться зі світлими стінами і підлогою.

Обираючи міжкімнатні двері для невеликої квартири, варто звернути увагу на двері зі склом, які візуально легкі й забезпечують проникність світла між кімнатами. Гармошка або розсувні двері також є гарною ідеєю, яка економить багато місця.

Одне з корисних рішень як облаштувати маленьку квартиру, щоб візуально збільшити інтер’єр: робіть ставку на мінімалізм. Основна порада прибрати всі дрібниці з поля зору. На невеликій площі ви повинні особливо добре подумати про те, що бажаєте виставити. В ідеалі це виключно свідомо обрані декоративні елементи, і в них краще зберігати поміркованість, якщо тільки ви не створюєте інтер’єри в англійському стилі. У невеликій квартирі предмети побуту мають знайти своє постійне місце в шафах і шухлядах. Це дасть змогу візуально очистити простір,  що веде до оптичного збільшення квартири.

Знайти нас у соц. мережах та підібрати меблі для облаштування вашої квартири: Facebook   Instagram