Як зробити спальню ідеальним місцем

В нашій уяві, ідеальна спальня – це тихе, затишне місце, де можна розслабитися, відпочити вночі і прокинутися в гарному настрої вранці. Звучить чудово, але для багатьох із нас це далеко не так. Спальня часто виявляється справжнім магнітом для наших речей – від одягу, книг і дрібничок до непотрібних там предметів меблів. Як зробити спальню ідеальним місцем та змінити ії з безсистемного складу всіляких речей на чарівний притулок від мирської метушні? Спробуйте реалізувати ці 6 кроків.

Крок 1- Виявіть свій намір

Як зробити спальню ідеальним місцем,  насамперед допоможе усвідомлення того, що заважає вашому сну, і сформулюйте чіткий намір усунути все це. Спробуйте побачити вашу ідеальну спальню. Якою вона має бути? Вам потрібен простір, цілком і повністю присвячений сну? Можливо, ви хочете використовувати спальню як місце для усамітненого читання або фізичних вправ? Вам потрібен телевізор у спальні, чи йому все-таки місце за її межами?

Крок 2-Звільніть для ліжка простір
Як зробити спальню ідеальним місцем?
Спальня MARTIN

Дайте вашому ліжку трохи простору, щоб воно могло “дихати”. Ліжко, присунуте впритул до стіни – не завжди найкраще рішення, хоч це і здається найоптимальнішим використанням простору. Спробуйте відсунути ліжко від стіни хоча б на кілька сантиметрів або проявіть особливу сміливість і висуньте його в самий центр кімнати. Ви побачите, що не тільки ліжко, а й уся кімната стане візуально ширшою.

Ліжко, відсунуте від стіни, дозволяє ковдрі лягати, а не збиратися грудкою. Заправляти ліжко, не притиснуте до стіни, також стане набагато легше. Зазвичай до стіни присувають дитячі ліжка, щоб дитина не впала під час сну, але дорослій людині однозначно потрібно більше простору.

Крок 3-Заберіть з-під ліжка все зайве

Безлад під ліжком  створюється з тих речей, яким не знайшлося іншого місця в будинку. Дотримуйтесь правила: якщо вам потрібно відсунути щось, щоб дістатися до потрібного предмета – значить, зона зберігання переповнена, і її необхідно “розвантажити”.

Якщо відмовитися від зберігання речей під ліжком не можна, то постарайтеся хоча б зберігати там ті речі, які мають відношення до спальні. Це може бути додаткова постільна білизна або прибраний на час сезонний одяг. Використовуйте для зберігання  прозорі контейнери, щоб ви могли легко побачити і витягти вміст, коли він знадобиться. Гарним рішенням також є ліжко з висувними шухлядами або з підйомним механізмом.

Як зробити спальню ідеальним місцем
Крок 4-Очистіть приліжкову тумбочку

Типова тумбочка біля ліжка рясніє книжками, зарядними пристроями, годинником і ліками. Її висувні шухляди забиті серветками, паперами та журналами. Більшість цих предметів вам узагалі не потрібна, а решті знайдеться більш підходяще місце. Після того, як ви вигребете з тумбочки все, відтворіть у своїй уяві образ своєї ідеальної спальні. Цей образ підкаже вам, чим краще заповнити тумбочку. Спробуйте заповнити  шухляди тільки тими предметами, які можуть вам знадобитися перед сном або після пробудження.

Крок 5-Розфарбуйте свій світ, додайте кольору у вашу спальню

Настав час подумати про нюанси, які зроблять спальню затишною. Найпростіший спосіб облаштувати спальню – це вибрати колірну схему, а потім дотримуватися її.

Подумайте, як ви можете персоналізувати спальню за допомогою кольору. Чи можете ви перефарбувати стіни? Якщо ні, то чому б не додати кольорові подушечки або плюшевий килимок? Обираючи декор, зупиняйтеся тільки на тих елементах, які гармоніюють із загальним тоном і викликають у вас приємні почуття.

Під час вибору кольорів користуйтеся інтуїцією, вона вас не обдурить. Однак якщо вам потрібна підказка, спробуйте перевірені кольори, які підходять для спальні: заспокійливий синій, медитативний помаранчевий або зелений, що розслабляє. Не бійтеся змішувати і поєднувати кольори, один тон – це нудно.

Крок 6-Оновіть постільну білизну

Беручи до уваги вашу нещодавно обрану колірну схему, оновіть свою постільну білизну. Добре мати як мінімум два комплекти улюбленої білизни напоготові, щоб після прання не доводилося довго думати, чим тепер застелити ліжко. Ви можете купити два комплекти, які підходять один одному за гамою, наприклад, один однотонний, а інший – з цікавим принтом. Це дасть змогу поєднувати їхні елементи, створюючи новий настрій.