Як вибрати ліжко для спальні

Як вибрати ліжко для спальні – це питання до якого слід підійти максимально відповідально, оскільки саме цей предмет меблів забезпечує якісний відпочинок. Міцний хороший сон – запорука не лише здоров’я, а й високої працездатності, можливість швидко засвоювати нову інформацію, продуктивно спілкуватися з людьми. Дізнаємося, як підібрати відповідне ліжко і що враховувати під час купівлі

Основні критерії підбору

Експерти рекомендують звертати увагу на такі чинники:
– форма і розмір ліжка, габарити спальні;
– матеріал виробництва;
– виконання каркаса і основи;
– вид матраца;
– узголів’я;
– підйомний або трансформувальний механізм;
– відповідність стилістиці приміщення;
– аксесуари.
Зупинимося детальніше на кожному пункті.

Розміри ліжка

На запитання – як вибрати хороше ліжко для спальні і вгадати з розміром, фахівці відповідають – головне, щоб воно містилося в спальні! Підхід “чим більше, тим краще” в цьому випадку більш ніж виправданий. У середньому, людина спить 8-9 годин, тому місце відпочинку має бути комфортним, а рухи під час сну не утруднені. Головне, щоб вільному переміщенню по кімнаті нічого не заважало. Залежно від ширини, ліжка діляться на такі варіанти:
– односпальні, до 1 м;
– полуторні, 100-160 см;
– двоспальні, 160-200 см.
Найзручнішим вважається варіант, коли людина закидає за голову обидві руки, не виходячи за межі ліжка і не турбуючи того, хто відпочиває поруч.

Довжина стандартної моделі ліжка – 190 /200 см. Під час вибору слід спиратися на зріст найвищої людини, яка спатиме, додати до нього 15-20 см для забезпечення зручності.
Висота ліжка також залежить від зросту людини. Для дітей підійдуть низькі моделі, з яких у разі падіння менше ризиків отримати забій. Від падіння захищають спеціальні бортики. Модні ліжка-подіуми не сподобаються літнім людям, яким буде незручно вставати і лягати. Оптимальний варіант – верхній край ліжка приблизно по коліно людині, що стоїть.
При придбанні враховують площу спальні та розміри дверних прорізів, оскільки непросто занести нерозбірне габаритне ліжко. Якщо передбачається, що відпочивати будуть двоє, то по обидва боки слід залишити щонайменше 50-70 см для приліжкової тумбочки і забезпечення можливості вільного переміщення.

Форма ліжка

Популярний варіант – прямокутне спальне ліжко, яке не виходить з моди, оскільки вирізняється зручністю та ергономічністю. Креативні дизайнерські овальні, круглі, S-подібні моделі мають стильний вигляд, але не завжди вписуються в обраний стиль кімнати. Відпочинок на них часто незручний, не кажучи про труднощі з підбором матраца і постільної білизни.

Як вибрати ліжко для спальні
Ліжко Евелін (масив бук)
Матеріал

Відповідь на питання, як вибрати ліжко для спальні та зробити це правильно криється також в матеріалі виготовлення. Від нього залежить міцність, надійність і зручність експлуатації. Матеріали виготовлення:
з масиву дерева: Використовуються тверді породи дерева – дуб, ясен, бук. Переваги: екологічна безпека, довговічність, зносостійкість, привабливий зовнішній вигляд. Мінус – висока вартість;
– на металевій основі: Ковані ліжка мають вишуканий вигляд, прослужать не один десяток років, не втративши естетичного зовнішнього вигляду та експлуатаційних властивостей. Мінус: метал – “холодний” матеріал, тому тим, хто цінує затишок і комфорт, такий варіант не підійде. Інший момент – ручне кування або зварювання за унікальним проєктом коштує недешево, тому слід оцінити фінансові можливості перед замовленням металевого виробу.

– з МДФ: Спресовані під тиском волокна перетворюються на плити, які безпечні в застосуванні, вирізняються хорошими показниками “ціна-якість”, красивим зовнішнім виглядом. Мінус – коротший термін служби, порівняно з продукцією з металу і цілісних масивів.
– ДВП, ДСП, пластик: Головна перевага – низька вартість і симпатичний вигляд. Термін служби таких ліжок невеликий у порівнянні з дерев’яними моделями та металевими конструкціями.

Каркас і основа

Каркас задає форму ліжка, а на основу укладається матрац. Каркас складається з таких елементів:
– спинки (для узголів’я та узніжжя);
– ніжок або подіуму;
– боковин, або царг.
Випускають моделі з опорними спинками замість ніжок і двома невисокими царгами, класичні варіанти з чотирма ніжками і такою ж кількістю боковин, і узголів’ям. Відповідна продукція підбирається залежно від уподобань покупця, стилістики приміщень. Велику роль відіграють міркування ергономічного використання простору – у невеликій спальні важливий кожен квадратний сантиметр, тому під ліжком з опорними спинками і великими царгами можна організувати містку горизонтальну шафу. Переглянути моделі ліжок: Ліжка двоспальні. Якщо вам потрібна консультація щодо вибору моделі ліжка або з інших питань, зв’язатися з нами можна за номерами телефонів вказаних на сайті а також  написавши нам у Facebook  або Instagram. Менеджери з радістю нададуть вам свою допомогу.