Квартира в стилі мінімалізм

Що ж таке квартира в стилі мінімалізм? Вона  визначається словом “мінімум” – вмінням звільнитися від непотрібних речей, зосередившись на головному. Мінімально, легко та зі смаком. Роль мінімалізму в житті, як ви вже зрозуміли, полягає у спрощенні, не втрачаючи водночас важливості та цінності деяких речей. У наш час цей стиль дуже поширений практично у всіх сферах людського життя. Характеристика стилю: простота, легкість, полегшеність. Відповідно тому, щоб домогтися такої невимушеності в інтер’єрі, досить слідувати розробленим порядком і прислухатися до порад фахівців, продумуючи кожне рішення. 

Що входить у дизайн квартири і чи можливо створити його своїми руками?

Дизайн проєкт – це розроблені креслення, до яких входять: розрахунки і вибір матеріалів, меблі, техніка. Безпомилково розроблений проєкт – упевненість у тому, що заплановані ідеї будуть реалізовані будівельниками. Мінімалізм як стиль підходить для оформлення будь-якого приміщення. Головна родзинка квартири в стилі мінімалізм – нічого зайвого. Відсутність непотрібних предметів і елементів декору, більше простору, проникаючого освітлення в кімнату. Можна розділити проєкт на три етапи:

1. Перший (базовий). Вам потрібно мати загальне планування приміщень, до нього підібрати будівельні матеріали – покриття підлоги, стелі, стін, а також вікна та двері, верхнє освітлення.
 2. Другий – технічні деталі. План-схеми розташування основних деталей – меблів, техніки, тут же необхідно передбачити всі необхідні розетки.
 3.  Третій – деталізація. Вибір меблів, додаткового освітлення, елементів декору. Безумовно досвідчений фахівець розробить дизайн квартири краще, ніж новачок. Чим складніше планування квартири, тим корисніше буде проконсультуватися з дизайнером. Якщо сумніваєтеся – електрику краще передати професіоналу, з рештою можна впоратися самостійно, якщо приділити достатньо часу.

Щоб більш повноцінно розібратися в питанні створення обстановки затишного будинку рекомендуємо прочитати також нашу статтю “Квартирні фокуси: зорові ілюзії в інтер’єрі”

Інтер'єр у стилі мінімалізм. Важливі аспекти.
Квартира в стилі мінімалізм

1. Акценти. Дуже часто використовуються геометричні форми, оскільки вони є виразним акцентом.
2. Кольори та відтінки. Найпоширеніші в мінімалізмі відтінки – пастельні, металік, білі. Важливо пам’ятати про півтони. Білий колір – найпопулярніше рішення, він дає легкість, візуально розширює простір, додає простору. Варто враховувати, що освітлення в кожній кімнаті має бути представлено в одному тоні – наприклад, для спальні краще вибрати теплий відтінок, а ось для ванної кімнати – холодний. При цьому не бійтеся додавати яскраві кольори, але робіть це з урахуванням мінімалізму, на одну кімнату достатньо одного яскравого колірного акценту.

4. Освітлення, мабуть, займає найголовніше місце в інтер’єрі. Основне денне світло має потрапляти з вікон. Небажано використовувати темні штори і завішувати вікна, перешкоджаючи проникненню світла в кімнати. Жалюзі найкраще пасують до мінімалізму і зручності, в даний час існують дивовижні стильні дерев’яні моделі.
5. Меблі. У жодному разі не слід перевантажувати приміщення громіздкими предметами. Мінімалізм – це насамперед простір, розслаблення, відчуття польоту, свободи. Шафи не мають бути перевантажені зовнішньою фурнітурою та вензелями, притаманними класичному стилю. Під час вибору меблів зверніть увагу на колекцію Solo – у ній зібрано ідеальне поєднання складного білого відтінку, фактури та можливість використання без зовнішньої фурнітури.
6. Найпоширеніша і суперечлива думка любителів мінімалізму – елементи декору. Є безліч плюсів декору і стільки ж мінусів. Ми радимо повністю не відмовлятися від оригінальних аксесуарів. Мінімалізм не передбачає порожнечу. Ваша квартира – це насамперед ваше затишне місце для життя. Тому слід залишити те, що ви любите. Цікаві декоративні елементи тільки підкреслять індивідуальність вашої квартири. Наприклад, пара картин уздовж стіни, плакат, квіти у витонченій вазі та гіпсовий елемент зі своєю історією привнесуть у ваш інтер’єр неповторний ефект, і зовсім не суперечитимуть мінімалізму. 

Якщо вам потрібна консультація щодо вибору меблів у мінімалістичному дизайні , зв’язатися з нами можна за номерами телефонів вказаних на сайті а також  написавши нам у Facebook  або Instagram. Менеджери з радістю нададуть вам свою допомогу.