Затишок у вітальні за рахунок меблів

Затишок у вітальні за рахунок меблів

Створити затишок у вітальні за рахунок меблів -це важливе завдання , до якого потрібно ставитися дуже відповідально. Вітальня – місце, де вся родина збирається під час свят або після важкого трудового дня.  Збирається для того, щоб поспілкуватися, обмінятися новинами, випити чаю. У вітальні приймають гостей, відзначають урочистості та дати. Кожен обирає в якому стилі облаштувати свою вітальню – в класичному або сучасному
Для того щоб правильно розпланувати простір цієї кімнати, доведеться врахувати безліч параметрів, найголовніший – це площа кімнати і висота стелі. Від цих чинників залежатиме вибір меблів та освітлювальних приладів. Для невеликої площі приміщення не можна купувати громіздкі меблі. Не тільки виникне якесь нагромадження, але такі меблі просто вкрадуть такий дорогоцінний простір. Для невеликих приміщень найактуальнішим буде інтер’єр у стилі мінімалізму – нічого зайвого. Але тут не мається на увазі, що не можна поставити на поличку статуетку або повісити красиві фото. Найчастіше у вітальні відпочивають і дивляться телевізор. 

Сьогодні досить популярними є кінотеатри з великими моніторами-панелями та акустика з якісним звуком. Ця техніка може бути встановлена на спеціальні підставки. Але для невеликих кімнат в ідеалі слід монтувати її на стіну, використовуючи спеціальні кріплення.
Далі обов’язково потрібен диван і невеликий журнальний столик. Можна також додати крісла або пуфики. Дуже актуальними стануть кутові дивани. Вони економлять місце і можуть прийняти велику кількість гостей. У такому разі можна буде обійтися і без крісел.

Затишок у вітальні за рахунок меблів
Вітальня HELEN
Вітальня з великою площею

Якщо говорити про кімнату для вітальні, що має велику площу, то можна розглянути варіант придбання модульних меблів. Елементи таких меблів хороші тим, що їх можна з часом докуповувати, міняти місцями. У класичному варіанті диван і крісла завжди мають однакове забарвлення. Створюючи затишок у вітальні за рахунок меблів можна поекспериментувати і замовити меблі різних кольорів, але вони мають обов’язково гармоніювати один з одним. Гармонію і своєрідну невимушеність приміщенню надають пуфики.

Меблеву стінку або гірку за традицією розміщують саме в такій кімнаті як вітальня. Можна придбати стінку з вбудованим баром. У таких меблях можна зручно помістити безліч речей: і диски, і напої. Спеціальна ніша для телевізора допоможе розмістити не тільки його, а й плеєр, і супутню акустику. Такі меблі, безумовно, додадуть кімнаті стилю та елегантності.
У магазинах можна побачити і кутові варіанти стінок, такі, до речі, підійдуть і для невеликих приміщень. Враховуючи, що секції можна кріпити на свій вибір і смак, це є безсумнівним плюсом.
Матеріал, який використовується для виготовлення стінок, – це ЛДСП або ДВП, рідше плити МДФ, що мають полімерне покриття. Такі меблі порівняно недорого коштують, але мають стильний і шикарний вигляд. Ті, хто може собі дозволити, купують меблі з натурального дерева або масиву. Коштує вона, звісно ж, у десятки разів дорожче, але зате має високі екологічні характеристики і триваліший термін експлуатації. Меблі з натурального дерева більш стійкі до температурних перепадів і пошкоджень.

Затишок у вітальні за рахунок меблів
Вітальня Аврора
Додаткові аксесуари для вітальні

Ніхто не буде сперечатися, що меблі для вітальні кімнати відіграють головну роль в інтер’єрі. Дуже важливо, щоб модульні меблі та предмети м’яких меблів поєднувалися між собою в колірній гамі або були взаємодоповнюючими один одного.
Не варто також забувати і про такий елемент декору як люстра. Бажано купувати її з регулятором яскравості світла. Важливо, щоб на урочистості кімната була яскраво освітлена. А під час відпочинку світло бажано зробити приглушеним.
Для великих за площею віталень прекрасним вибором буде люстра, яка підвішується до стелі ланцюгами. Непогано, щоб вона мала кришталеві елементи, адже вони так гарно переливаються, а за певного освітлення утворюють настільки чудові відблиски.
Ще одним обов’язковим елементом декору є додаткові аксесуари. Це може бути все що завгодно. Наприклад, невелика статуетка, поставлена на поличку, здатна зробити кімнату трішки затишнішою. Не вірите? А Ви спробуйте: поставте, а потім приберіть фігурку. Ви обов’язково побачите різницю. Також непогано виглядатимуть колажі або картини чи фотографії в однакових рамках. Головне – міра в усьому.  Адже якщо ви завісите всі стіни фотографіями, неважливо якими (ваші знімки або фото ваших улюбленців, пейзажі тощо), навряд чи це додасть кімнаті теплоту сімейного затишку. Швидше навпаки – нагадуватиме виставкову галерею і буде неважливо якими саме меблями обставлена вітальня.
Тож творіть, пробуйте й експериментуйте. Бажано перед тим, як почати обставляти кімнату, спробуйте уявити, на що стане схожа вітальня, якщо зробити з нею те, що ви хочете. Можливо, ви передумаєте, а можливо, щось поміняєте.

Якщо вам потрібна консультація щодо вибору меблів, зв’язатися з нами можна за номерами телефонів вказаних на сайті а також  написавши нам у Facebook  або Instagram. Менеджери з радістю нададуть вам свою допомогу.